Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Και στο βάθος Βοτανικός

 

Ο Αλαφούζος κράτησε τη ΓΗΠΕΛ, διότι θέλει να προχωρήσει το πρότζεκτ του Βοτανικού και μέχρι να ετοιμαστεί να παίξει στη Λεωφόρο.

 

Ο Γιάννης Αλαφούζος κρατάει τη ΓΗΠΕΛ, όπως φαίνεται και από τη σύμβαση πώλησης των μετοχών από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη (δεν αναφέρεται πουθενά η ΓΗΠΕΛ) και αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πεποίθησή του ότι το πρότζεκτ του Βοτανικού μπορεί να προχωρήσει με τη συμπαράσταση του δήμου.

 

Και χθες σας αναφέραμε ότι στο βάθος του μυαλού του Αλαφούζου είναι να γίνει το γήπεδο στον Βοτανικό και έτσι η ΓΗΠΕΛ παραμένει στην κατοχή της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» και δεν την έδωσε στον Βαρδινογιάννη, όπως αρχικά λεγόταν. Φυσικά αν προχωρήσει το γήπεδο στον Βοτανικό, δεν θα υπάρχουν και οφειλές προς τον ΑΚΤΩΡΑ και τον Βωβό. Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το γήπεδο στον Βοτανικό, ο Αλαφούζος έχει την προφορική διαβεβαίωση του Βαρδινογιάννη, ότι θα αναλάβει να πληρώσει το κόστος της ρήτρας ύψους 2 εκατ. ευρώ. Πάντως, όπως και χθες γράψαμε, ο Αλαφούζος έχει τακτική επικοινωνία με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, με στόχο ο δήμος μέσω ξένων τραπεζών να βρει τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κατασκευή του γηπέδου και να το νοικιάσει στους «πράσινους». Δεν είναι απλό πράγμα, φυσικά, αφού μιλάμε για ένα ποσό κοντά στα 50-60 εκατ. ευρώ, αλλά υπάρχει η πίστη από πλευράς Καμίνη ότι η «Διπλή Ανάπλαση» πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει.

Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ

Φυσικά, άμεσα ο Αλαφούζος θέλει να φύγει ο Παναθηναϊκός από το ΟΑΚΑ, αφού το κόστος είναι μεγάλο και επί της ουσίας δεν είναι και έδρα. Και χθες αναφέραμε ότι άρχισαν ήδη οι μελέτες στο γήπεδο της Λεωφόρου για τα έργα υποστύλωσης στις θύρες 6 και 7. Οι πληροφορίες αναφέρουν , ότι το κόστος αυτών των έργων θα φτάσει τα 700.000 ευρώ, ένα ποσό σημαντικό να δοθεί, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις. Ο Αλαφούζος θέλει  άμεσα ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στη Λεωφόρο, αλλά για το αν μπορεί να γίνει αυτό από τον Ιανουάριο δεν το ξέρει. Το θέλει, αλλά μετά την ολοκλήρωση των μελετών θα μπορεί να πει αν γίνεται, Αν δεν γίνεται οι «πράσινοι» θα επιστρέψουν στη Λεωφόρο από την επόμενη σεζόν για το πρωτάθλημα και στο ΟΑΚΑ θα παίζουν για την Ευρώπη.

 


Προβολή άρθρου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου