Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ: Τι περιμένει για το «4αρι»

 


Του Νίκου Μπουρλάκη

Ολες τις δυνατές επιλογές που έχουν στα χέρια τους όσον αφορά την απόκτηση πάουερ φόργουορντ (του τελευταίου παίκτη που θα κλείσει το... ενεργό ρόστερ) εξετάζουν τα στελέχη του τεχνικού τιμ του Παναθηναϊκού, επιδιώκοντας να συνδυάσουν αγωνιστικές αρετές, προσωπικότητα και φυσικά οικονομικά δεδομένα.


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απόφαση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι «πράσινοι» κάτι... περιμένουν! Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να βιαστούν (δεν πρόκειται δηλαδή σήμερα ή αύριο να κλείσουν παίκτη μόνο και μόνο για να... κλείσουν), καθώς υπάρχει ενδελεχής ανάλυση σε κάθε πιθανή επιλογή, συνδυαζόμενη με έρευνα για τον χαρακτήρα του παίκτη.

Αλλωστε το θέμα του χαρακτήρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό κυρίως για μια νέα ομάδα προκειμένου να διατηρηθεί η ιδανική ατμόσφαιρα στ' αποδυτήρια και να μην υπάρξουν παρατράγουδα, μέσω των οποίων μπορεί να τιναχτούν τα πάντα στον αέρα!

Απ' εκεί και πέρα, όπως σας είχαμε αναφέρει προ ημερών, υπάρχουν οι πληροφορίες ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει καταλήξει στο αγωνιστικό στυλ που επιθυμεί να έχει ο παίκτης ο οποίος θα αποκτηθεί: να αγωνίζεται δηλαδή κοντά στο καλάθι, προκειμένου να ταιριάζει στην πεντάδα με τον Χίλτον Αρμστρονγκ (ο οποίος είναι καλός στην εκτέλεση με σουτ από τα 4-5 μέτρα) και ταυτόχρονα να είναι γρήγορος και να περιλαμβάνει «ψηλή άμυνα» στο ρεπερτόριό του.

Με βάση αυτά τα δεδομένα -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- κινείται το τεχνικό τιμ για να βρει τον παίκτη που θα κλείσει το ενεργό ρόστερ. Υπάρχει βεβαίως ενδεχόμενο για ακόμη μία μεταγραφή Ελληνα παίκτη ώστε να γίνει περισσότερο ποιοτική η προπόνηση αλλά και να γίνεται το απαραίτητο rotation στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ.

Σε αυτή την περίπτωση οι επιλογές είναι δύο: ο Νέστορας Κόμματος, που προπονείται άλλωστε με τον Παναθηναϊκό από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, και ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο οποίος παραμένει ελεύθερος και ταιριάζει στη λογική του 12ου-13ου παίκτη!

Τα γραφειοκρατικά ζητήματα για τον Αϊλουν Γκουό!
Από την πρώτη στιγμή σας είχαμε αναφέρει ότι το μεγαλύτερο θέμα που θα είχε να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός σε ό,τι αφορά την επίτευξη συμφωνίας με τον Αϊλουν Γκουό θα ήταν το... γραφειοκρατικό.

Δεν φεύγει τόσο εύκολα κάποιος αθλητής από την Κίνα. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με όσα... έλεγε ο πατέρας του, αλλά με τους νόμους που επικρατούν. Ουσιαστικά για να πάρει άδεια κάποιος αθλητής από την Κίνα για να φύγει και να αγωνιστεί στην Ευρώπη ή στην Αμερική θα πρέπει να υπάρξει κυβερνητική απόφαση!

Αλλωστε κάθε σωματείο της χώρας έχει στο συμβούλιό της ως τοποτηρητή έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης και ταυτόχρονα κάθε απόφαση πρώτα παραπέμπεται στην τοπική επαρχία (κάμποσα... εκατομμύρια κόσμου η καθεμία) και στη συνέχεια προωθείται στο ανώτερο κράτος.

Αυτό σημαίνει, απλώς, ότι πέρα από τις δυσκολίες τίθεται και θέμα χρόνου, καθώς η διαδικασία προχωρά απελπιστικά αργά.

Μία προπόνηση χθες, διπλή σήμερα!

Λόγω της συναυλίας των Red Hot Chili Peppers στο ΟΑΚΑ οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν μία προπόνηση χθες το μεσημέρι και θα επιστρέψουν σήμερα στο καθιερωμένο τους πλάνο που περιλαμβάνει διπλή προπόνηση.

Μοναδικός απών παραμένει ο Κώστας Τσαρτσαρής (φωτό), ο οποίος ακολουθεί το ατομικό του πρόγραμμα, ενώ κανονικά συμμετέχει πλέον ο Χάρης Γιαννόπουλος.

Το Σάββατο το μεσημέρι στα Ιλίσια οι «πράσινοι» θα δώσουν το πρώτο τους τεστ κόντρα στον Ηλυσιακό, σ' έναν φιλικό αγώνα που θα έχει καθαρά προπονητικό χαρακτήρα.

Ο ρόλος των «παλιών»
Το ότι το ρόστερ του Παναθηναϊκού περιλαμβάνει πολλά νέα πρόσωπα προϋποθέτει σκληρή δουλειά εντός κι εκτός παρκέ προκειμένου να δέσει το σύνολο. Τόσο αγωνιστικά όσο και στο κομμάτι που αφορά την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων. Ειδικά το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και το έχουν αναλάβει οι «παλιοί» της ομάδας προκειμένου να συνειδητοποιήσουν άμεσα οι νεοφερμένοι τι σημαίνει ν' αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό αλλά και ποιες είναι οι αρχές που χαρακτηρίζουν το σύλλογο.

Κάνουν καλή δουλειά οι «παλιοί» και αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται στ' αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, που ούτως ή άλλως είναι κάπως περίεργη η κατάσταση με δεδομένο ότι επί σειρά ετών έμπαιναν τα... ίδια πρόσωπα. Κι όπως σας αναφέραμε και χθες, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται οι πρώτες παρέες (κι εκτός γηπέδου δηλαδή), κάτι που σημαίνει ότι σταδιακά προσαρμόζονται οι νεοφερμένοι στον καινούργιο τρόπο ζωής τους.

Σταδιακά όλα θα γίνουν...

Μετά τον... Σάλεϊ!

Κι όμως, είναι... αλήθεια! Ο Χίλτον Αρμ-στρονγκ είναι ο ψηλότερος Αμερικανός που θα παίξει στον Παναθηναϊκό την τελευταία 15ετία και συγκεκριμένα από την περίοδο 1996-1997 και μετά, όταν οι «πράσινοι» είχαν αρχίσει τη σεζόν με τον Τζον Σάλεϊ!

Ο περιορισμός μας αφορά Αμερικανούς παίκτες, διότι αν πιάναμε άλλες εθνικότητες, τότε θα ήταν μπροστά από τον Αρμστρονγκ παίκτες σαν τον Κροάτη Στόγιαν Βράνκοβιτς, τον Γερμανό Πάτρικ Φέμερλινγκ και τον Γεωργιανό Γκεόργκι Σερμαντίνι μεταξύ άλλων!

Ο Σάλεϊ είναι ψηλότερος από τον Αρμστρονγκ, παρότι στην αμερικανική μονάδα μέτρησης δίνονται στο ίδιο ύψος (6 πόδια και 11 ίντσες συγκεκριμένα). Στη δική μας μονάδα μέτρησης ο Σάλεϊ δίνεται ως 2,12 μέτρα και ο Αρμστρονγκ στα 2,09 μέτρα περίπου (με απόκλιση ενός εκατοστού)!

Απ' εκεί και πέρα ο τρίτος ψηλότερος Αμερικανός παίκτης που έχει παίξει στον Παναθηναϊκό είναι ο Αντονι Εϊβεντ (2,07 μέτρα), ο οποίος επίσης αγωνίστηκε τη σεζόν 1996-1997.

Πηγή: http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10601&subid=2&pubid=129142064

 


Προβολή άρθρου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου